google-site-verification: google66066a2ac682546a.html
top of page

🍲🌿 Holbewonercode Recept: Courgette-Uien Knoflooksoep 🌿🍲

Geniet van een heerlijke, gezonde soep die perfect past binnen de principes van de Holbewonercode! Deze courgette-uien knoflooksoep is eenvoudig te maken, vol van smaak en ideaal voor elke gelegenheid.


Heb je het boek 'De Holbewonercode' nog niet gelezen? Dit is het perfecte moment om je exemplaar te bestellen! Het boek biedt een diepgaand inzicht in hoe je jouw gezondheid kunt verbeteren door te eten en te bewegen volgens de natuurlijke codering van ons lichaam. Je kunt het boek eenvoudig bestellen via deze link: De Holbewonercode kopen.


Ingrediënten:

  • 2 grote courgettes, in blokjes gesneden

  • 2 grote uien, fijngehakt

  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 4 kopjes ongezouten groentebouillon (of water)

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • Zwarte peper, naar smaak

  • Verse peterselie of basilicum, fijngehakt (voor garnering)


Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie: Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.

  2. Bak de uien en knoflook: Voeg de fijngehakte uien en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 5-7 minuten. Zorg ervoor dat de knoflook niet aanbrandt.

  3. Voeg de courgettes toe: Voeg de in blokjes gesneden courgettes toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten, tot ze licht beginnen te kleuren.

  4. Voeg de kruiden en bouillon toe: Voeg de gedroogde tijm en oregano toe en roer goed door. Giet de ongezouten groentebouillon (of water) erbij en breng het geheel aan de kook.

  5. Laat sudderen: Verlaag het vuur en laat de soep sudderen gedurende 20-25 minuten, of tot de courgettes helemaal zacht zijn.

  6. Pureer de soep: Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Als je geen staafmixer hebt, kun je de soep in porties in een blender pureren. Zorg ervoor dat je de soep voorzichtig pureert om spatten te voorkomen.

  7. Breng op smaak: Proef de soep en voeg naar smaak zwarte peper toe. Roer goed door.

  8. Serveren: Schep de soep in kommen en garneer met fijngehakte verse peterselie of basilicum.


Geniet van deze gezonde en smaakvolle courgette-uien knoflooksoep, perfect voor een lichte lunch of als voorgerecht bij het diner! Smakelijk eten!


Support me!

Of doneer direct:

ES1100492183112014004990

BIC/Swift: BSCHESMM

t.n.v. Nikko Norte

 

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page